Carbi & zijn verhaal

Opgericht in 2008 door Carsten Jansen

In het begin was het portfolio breed, maar al snel werd duidelijk dat het vooral de afvalbakken en bronsortering waren waar klanten belangstelling voor hadden. Het was het begin van wat we vandaag kennen als het merk Bica®. Tegelijkertijd werden geselecteerde merken toegevoegd, waardoor onze klanten over het algemeen een unieke selectie kwaliteitsproducten hebben.
Politiek gezien bestond er destijds ook geen twijfel over dat er binnen een paar jaar een grote behoefte zou zijn aan goed ontworpen bronsorteermeubilair. Architecten en facility medewerkers waren erbij betrokken. In feite was het een architect die een klus voor Grundfos deed, die Carsten op het idee bracht om de wielen te verbergen.
Zo waren Grundfos en Gladsaxe Municipality de eersten die afvalbakken ontvingen waarin de wielen verborgen waren. Sindsdien zijn er verschillende details toegevoegd, allemaal om onze klanten de absoluut beste bronsorteer oplossingen te bieden.
Tegenwoordig heeft Carbi de modernste productie van de Bica-serie. Het biedt voorzieningszekerheid en capaciteit van 3-4000 afvalstations per maand. Allemaal gemaakt met mm-precisie en hoge kwaliteitscontrole.

De eenzame vuilnisbak is aan het verdwijnen

- En afvalsortering komt eraan. Dat vereist echter wel:
 • Design moet stijlvol integreren in de omgeving
 • Gebruiksvriendelijk voor zowel medewerkers als servicemedewerkers
 • Flexibiliteit zodat systemen indien nodig kunnen worden uitgebreid tot meer fracties
 • Duurzaam geproduceerd en lange levensduur
 • Reinigingsvriendelijk / hygiënisch ontworpen
 • Afvalzakken en binnenemmers mogen niet zichtbaar zijn
 • Brandwerend en niet te diep, dus container blokkeert geen vluchtwegen
 • Groot genoeg om meerdere kleinere containers te vervangen
 • Onderhoudsvrij, lang leven en tijdbesparend legen zorgt voor een snelle terugverdientijd

Gratis offerte van een specialist

 

Gratis proefplaatsing van onze robuuste afvalsystemen

Neem contact op met onze specialisten over de afvalsystemen van Bica.

Carbi heeft die eisen en wensen ter harte genomen!

- Samen met klanten, architecten en facilitly medewerkers is inmiddels een uitgebreid programma ontwikkeld.

Dat geeft u ultieme flexibiliteit in combinaties en optietoevoegingen wanneer meer fracties gewenst zijn.

Het modelprogramma is opgebouwd rond series. Als u bijvoorbeeld S30 typt in uw zoekopdracht op de pagina, krijgt u alle modellen die bij elkaar passen, die 30 cm diep zijn. Voor de kleinere containers typt u S26 in de zoekopdracht, en u krijgt alle modellen die 26 cm diep zijn. Gemeenschappelijk aan de serie is dat ze naast elkaar kunnen worden geplaatst en dus naar behoefte kunnen worden uitgebreid.

Om aan de toenemende vraag van zowel private als publieke actoren te voldoen, hebben we onze productiefaciliteiten geoptimaliseerd en uitgebreid. Dit betekent een groenere productie met minder afval en een capaciteit tot ca 4000 afvalbakken per maand.

Top moderne productie

- Het kost niets extra om met zorg te produceren

Door het proces te optimaliseren, kunnen de kosten en niet in de laatste plaats het afval van metaal laag worden gehouden. Dit betekent dat de Bica-serie niet in dezelfde mate wordt beïnvloed door prijsstijgingen als veel andere producten.

De Bica-serie wordt geproduceerd in een uiterst geoptimaliseerde fabriek, waar medewerkers tijd besteden aan programmeren, kwaliteitsborging en ontwikkeling, in plaats van handmatig metaal te slepen en te buigen.

Dankzij de technologie kunnen we produceren met aanzienlijk minder afval en wordt al het afval gerecycled.

Het betekent ook dat we vandaag de dag een zeer korte doorlooptijd hebben, zelfs bij grotere bestellingen. In feite kunnen we tot 4000 enkelvaksbakken of 3000 3-vaksbakken per maand leveren.

 

De Bica®-serie is op brand getest door DBI

(Deens brandtechnisch instituut)

- Als een van de weinige afvalbakmeubelen op de markt is de Bica serie met frontopening brandtest uitgevoerd.

Ook hier is op verzoek van klanten voorzien. Met name hotels, bioscopen en verschillende openbare instellingen.

Zelfs na extreme brand ontstoken met heptaan en gevuld met brandbare materialen zoals schuim, houtwol en karton, was de container geometrisch intact nadat het afval was uitgebrand.

Was het een plastic bak geweest, een bak van hout of te dun metaal, dan was het resultaat natuurlijk anders uitgepakt. Maar de moeite waard!

Naast het kunnen documenteren van de robuustheid van de Bica-serie, waren er eigenlijk 5 goede tips om containers buiten de test te plaatsen. Lees hierover meer onder het kopje "Brandtest Bica".

 

Neem contact op met specialist

Normen & Waarden, DNA & Business

- iedereen moet met respect worden behandeld, ongeacht de behoefte

Carbi is gebaseerd op een eenvoudige reeks waarden; Eerlijk in zaken, Proactief in ontwerp en ontwikkeling, Advies voor inkoop is vanzelfsprekend. Wij geloven dat er een goede samenwerking ontstaat tussen mensen en niet tussen bedrijven. Met de aanpak om de taak op te lossen, juist met de mens in focus, bereiken we resultaten die echt waarde hebben en kijken uit naar de komende jaren.

Of u nu een eenmanszaak vertegenwoordigt die een container nodig heeft of bronsortering in een grote organisatie moet implementeren, u verdient precies dezelfde goede behandeling en service. Het is duidelijk dat de mogelijkheden voor maatwerk en productontwikkeling toenemen met hogere vokume. In ruil daarvoor komt deze ontwikkeling ten goede aan alle toekomstige klanten.

Circulaire Win Win

- Carbi werkt actief mee om van groene circulaire conversie een win-win-oplossing te maken voor zowel bedrijven, de publieke sector als het milieu

We werken vanuit vier primaire invalshoeken:

 1. Functionaliteit
 2. Effect
 3. Economie
 4. Globale doelen

 

Functionaliteit: Door de mensen die dagelijks met renovatie, schoonmaak en hygiëne werken te betrekken bij de daadwerkelijke ontwikkeling van onze Bica serie, ontstaan producten die 100% passen bij de taken die ze moeten oplossen. Architecten zijn ook betrokken geweest bij het ontwerp en het heeft gezorgd voor strakke lijnen en minder vuilophoping op Bica-vuilnisbakken en afvalsorteermeubilair. Kort gezegd; betere hygiëne en stijlvol design!

 

 

 

Effect: We meten het effect op hoe intuïtief het is om een afvalstation te gebruiken in plaats van veel individuele afvalbakken verspreid over een omgeving. Door jarenlange ervaringen uit succesvolle cases te delen, kunnen we ervoor zorgen dat u een oplossing krijgt die effect heeft op zowel de recycling van het afval als een eenvoudige aanpak voor gebruikers en schoonmaakpersoneel. Bijvoorbeeld. berekeningen laten zien dat ca. 20 medewerkers per station passen goed in een typische kantooromgeving.

Economie: er zijn echt veel uren aan jaarlijkse besparingen, simpelweg omdat u nu slechts één plaats hoeft te legen in plaats van veel plaatsen in bijv. een kantoorgebouw. Het vergemakkelijkt het werk voor de individuele servicemedewerker en met de juiste oplossing wordt het werk ook minder vermoeiend als afval niet meer naar boven hoeft te worden getild. Minder inspannend werk resulteert natuurlijk in minder ziektedagen en gelukkiger medewerkers!

 

Globale doelen

- Alle leveranciers van Carbi moeten voldoen aan de huidige EU-wetgeving en goede ethiek. In het bijzonder de nadruk op:

Gebruik geen kinderarbeiders • Moet op een milieuvriendelijke manier produceren • Draag niet bij aan belastingontduiking of andere financiële criminaliteit • Moet RoHS-gecertificeerd zijn • Streven naar maximale medewerkerstevredenheid • Respecteer de huidige mensenrechten • Hergebruik grondstoffen maximaal

 

Code of Conduct

Don't Waste Waste

 

 

 

 

Veel plezier met Bronsortering

Carbi-team