Afval scheiden in openbare ruimtes

Afvalscheiding in openbare ruimte(s)

Zorg voor betere klimaat met afval scheiden in openbare ruimtes.

In openbare ruimtes en overheidsgebouwen komt veel afval vrij. Juist door goede oplossingen aan te bieden, wat stimulerend werkt om afval te scheiden bij de bron, kun je daadwerkelijk direct iets toevoegen aan een beter klimaat. Door bewustwording te creeëren komt er immers minder afval vrij. Minder afval betekend direct resultaat in de CO2 footprint. Ook door het afval te scheiden, kun je het afval ook beter inzetten als grondstof. Waardoor het afval dus eenvoudiger gerecycled kunt worden tot nieuwe en andere producten. 

Afval scheiden verplicht in openbare ruimtes.

Het afval in openbare ruimtes wordt gezien als bedrijfsafval. En het scheiden van bedrijfsafval is een verplichting. Net als bedrijven zijn gemeenten, publieke ruimtes en overige overheden verplicht om hun afval te scheiden. 

Circulaire en modulaire systemen

Door het unieke ontwerp van de onze systemen is het ideaal in te zetten in openbare ruimtes. De systemen zijn alle modulair, en zeer eenvoudig uit te breiden in de toekomst. Zelfs met verschillende volumes. Doordat de afvalsystemen met deuren te openen zijn (eventueel met key-lock te vergrendelen) is het ledigen van de systemen zo gebeurt. Dit zorgt voor minder belasting van het personeel, en scheelt ook veel tijd bij het ledigen. De systemen zijn volledig recyclebaar, maar ook zeer eenvoudig voor andere doeleinden te gebruiken. Refurbishen van de systemen is ook zeer eenvoudig, en kunnen wij voor uw uitvoeren. De systemen zijn voorbereidt op de toekomst, waardoor u, als organisatie, ook klaar ben voor de toekomst. Juist in de huidige klimaat situatie moeten we flexibel zijn naar de veranderende toekomst. En met de producten van Carbi ben u hier direct op voorbereid. 

afval scheiden in openbare ruimtes

Neem contact op met onze specialisten over de afvalsystemen van Bica.

Openbare ruimtes

Overheden en openbare ruimtes een voorbeeld functie

Juist overheden en openbare ruimtes hebben een voorbeeld functie met betrekking tot afval scheiden. Doordat het huidige klimaat snel veranderd, moeten we in een sneltreinvaart naar een meer circulaire economie. Door afval te scheiden bij de bron heb je hier direct invloed op. En juist wanneer afvalscheiding de norm wordt, wordt het breder gedragen door de maatschappij. 

Over het algemeen is afval separaat inzamelen al de norm in thuissituaties. 

 

Direct resultaat met afval scheiden:

  • minder CO2 uitstoot
  • lagere footprint
  • minder afval
  • afval wordt grondstof, dus beter te recyclen
  • hygiënischer ruimtes, wat weer beter is voor de (werk)omgeving.

 

Een systeem van Carbi is van uitzonderlijk hoge kwaliteit, hufter proof, robuust gebouwd. Uitermate geschikt voor intensief gebruik. Standaard gebruiken wij al 1.3mm dikte aan staal. Onze systemen zijn circulair, en kan voor 100% weer hergebruikt worden. 

Gratis offerte van een specialist

 

Gratis proefplaatsing van onze robuuste afvalsystemen

 Afval inzamelen in een andere omgeving? 

Geen probleem, bij Carbi Waste bins hebben voor elke situatie een efficiënte oplossing. 

Neem contact op met specialist