Afval scheiden op scholen & universiteiten

Afval scheiden in het onderwijs & universiteiten

Bewustwording van afval naar grondstof begint bij onze kinderen.

Afval scheiden doen we overal, maar in sommige gevallen blijven we in het onderwijs, en schoolgemeenschappen achter. In thuissituaties scheiden we het afval al op dit moment. Hoe kan het dan, dat dit vaak in scholen en klassen nog niet gebeurd? Juist de kinderen zijn onze toekomst. De bewustwording begint daardoor al op jonge leeftijd. Jong geleerd is tenslotte oud gedaan. Als onderwijsinstelling draag je hieraan bij door het goede voorbeeld te geven. Maak kennis met de programma's van Carbi om op een leuke manier afval te scheiden op scholen, waarin kinderen en scholen hun eigen in breng hebben. 

Waarom is afval scheiden is belangrijk in een onderwijsinstelling

In alle lagen van een onderwijsinstelling is het belangrijk om afval op een juiste manier te scheiden. Ten eerste om dus bewustwording te creëren om van afval een grondstof te maken. Dit kan door middel van een juist afval scheiding bij de bron. In veel situaties belandt het afval, van pennen, tot en met bananenschillen in 1 prullenbak. Dit verhoogt de stortkosten uiteraard, maar dit is ook nog eens slecht voor het klimaat. Door middel van bijvoorbeeld organisch afval in te zamelen, zou je je eigen compost veld kunnen creëren, hierdoor maak je de kinderen op scholen nog bewuster van afval, en is het ook educatief.

Tevens is hygiëne een belangrijk doel, afvalsystemen op duidelijke plaatsen, met goede communicatie, zodat het afval scheiden gemakkelijker gemaakt wordt. Maak het leuk door de leerlingen de signing te laten onwerpen, waardoor een uniek model krijgt. En tevens creëer je bewustwording bij de studenten en leerlingen. Doordat je geen afvalzakken meer in zicht hebt met onze systemen. Tevens de afvalzakken zeer eenvoudig te verwisselen zijn, zonder zwaar te tillen, of kans op scheuren van de zakken, is het erg hygiënisch. Ook zijn de systemen zowel van binnen, als buiten zeer eenvoudig schoon te maken.

 

Maak kennis met onze systemen, en ontdek de mogelijkheden over de educatie programma's over afval. 

 afval scheiden in het onderwijs

Neem contact op met onze specialisten over de afvalsystemen van Bica.

Gratis offerte van een specialist

 

Gratis proefplaatsing van onze robuuste afvalsystemen

 Afval inzamelen in een andere omgeving? 

Geen probleem, bij Carbi Waste bins hebben voor elke situatie een efficiënte oplossing. 

 

Neem contact op met specialist